Σποράδες

Σποράδες

Απέναντι από την ανατολική ακτή της ηπειρωτικής Ελλάδας βρίσκεται το σύμπλεγμα των Σποράδων. Η Σκιάθος, η Σκόπελος, η Αλόννησος, η Κυρά-Παναγιά, η Περιστέρα και η Σκύρος προσφέρουν πανέμορφες αμμουδιές, πλούσια βλάστηση και ήπιους καιρούς.

Η Σκιάθος, η πιο γνωστή από τις Σποράδες, συνδέεται αεροπορικά με πολλά ευρωπαϊκά αεροδρόμια, ενώ όλα τα νησιά συνδέονται μεταξύ τους και με την ηπειρωτική Ελλάδα με τακτικά δρομολόγια πλοίων.

Στην περιοχή των Σποράδων ο επισκέπτης θα χαρεί ξεκούραστη ιστιοπλοΐα με ασθενείς έως μέτριους ανέμους και μικρές αποστάσεις μεταξύ των νησιών.

Προτεινόμενα δρομολόγια για μια εβδομάδα με βάση τη Σκιάθο: Σκιάθος, Αλόννησος, Πελαγονήσι, Σκύρος, Σκόπελος, Σκιάθος,  ή  Σκιάθος, Σκόπελος, Αλόννησος, Κυρά Παναγιά, Ζαγορά, Κουκουναριές, Σκιάθος.

Προτεινόμενα δρομολόγια για δύο εβδομάδες με βάση τη Σκιάθο: Σκιάθος, Σκόπελος, Αλόννησος, Πελαγονήσι, Σκύρος, Περιστέρα, Αλόννησος, Σκόπελος, Σκιάθος,  ή  Σκιάθος, Σκοπελος, Αλόννησος, Σκύρος, Κυρά Παναγιά, Πόρτο Κουφό, Καλιθέα, Πόρτο Καρράς, Ζαγορά, Τρίκερι, Ωρεοί, Γλύφα, Κουκουναριές, Σκιάθος.

Αποστάσεις μεταξύ λιμανιών(ναυτικά μίλια)

Γραμμή Σποράδων

Piraeus
120 Kimi
115 21 Skiros
138 33 35 Alonnisos
145 30 42 12 Skopelos
155 40 51 22 10 Skiathos